Buitenbak:

De buitenrijbaan heeft een afmeting van 40 x 120 meter. In de buitenbak staat bijna altijd een 20 x 60 meter dressuurbaan en een springparcours.

Door de eb & vloed Agterberg bodem en de goede buitenverlichting is de bak het hele jaar ook 's avond te gebruiken. Vanaf het balkon van de kantine kunt u de activiteiten in de buitenbak prima volgen en naast de rijbaan staan ook zit mogelijkheden. 

Binnenbak:

De binnenrijbaan heeft een afmeting van 20 x 45 meter. Er hangen drie dressuurspiegels waardoor de ruiter een goed beeld kan krijgen van zichzelf en het paard. 

Ook deze rijbaan heeft een Agterberg bodem. Die dagelijks gesproeid wordt wat zorgt voor de juiste, stofvrije, condities. Vanuit de kantine is er goed zicht op de binnenbak.

Kantine:

De pensionstal is ook voorzien van een kantine. De kantine bevindt zich op de eerste verdieping die met een trap bereikbaar is. In de kantine is er een koffiemachine voor een lekker koppie koffie of thee. In de koelkast mogen altijd spullen gezet worden. Ook is er een vriezer aanwezig voor bijvoorbeeld coolpacks.

Vanuit de kantine is er door de grote ramen goed zicht op de binnen- en buitenbak. Aan de achterzijde is een balkon waar je alle activiteiten in de buitenbak kan volgen, maar ook alles wat er op het land gebeurt. 

Weidegang:

De paarden kunnen mits de omstandigheden dit toelaten 7 dagen per week naar buiten, in de periode van April tot Oktober. De paarden kunnen zowel in groepsverband als alleen genieten van het land. Ze dienen zelf op het land gezet te worden, maar dit kan onderling geregeld worden of door een externe dienst.

Paddocks:

In totaal zijn er 18 paddocks. De paddocks worden geregeld gesleept.

Er 6 paddocks voor de half pension, wat onderling geregeld wordt. Daarnaast zijn er nog 12 paddocks voor de volpension. Bij de volpension werken we met een tijdklok. 1 paard mag een uur in de paddock en 2 paarden in 1 paddock mogen 1,5 uur in de paddock. 

Longeercirkel:

Pensionstal de Heidehoek heeft 2 longeercirkels. Welke voorzien zijn van een Agterberg bodem, die geregeld gesleept en onderhouden worden.

Overdekte trainingsmolen:

De trainingsmolen is heel geschikt voor het frequent, veelzijdig en veilig trainen van uw paard.  Er zijn verschillende programma’s waar u uit kunt kiezen zodat je de beste training kunt kiezen voor jou paard. Wij hebben een overdekte 6-paards trainingsmolen met windgaas aan de zijkant. Doordat de trainingsmolen overdekt is kunt u uw paard het hele jaar beweging geven.

Stapmolen:

We hebben een 4 paards-stapmolen met een harde ondergrond. Deze molen is niet overdekt.

Zadelkamer:

Per paard is er een zadelkast beschikbaar, de zadelkamer bij de volpension zijn beveiligd en verwarmd met vloerverwarming. Bij de half pension zijn de zadelkasten vlak bij de stal van je paard. Er zijn eventueel extra zadelkasten te huren. In de zadelkamer van de volpension staan verschillende zadelkarren die gebruikt mogen worden.

Wasplaats:

In de grote hal zijn twee wasplaatsen met koud en warm water, welke altijd gebruikt kunnen worden. Bij de half pension is er een wasplaats met koud water.

Solarium:

In de grote stal hangt bij de wasplaats een solarium wat ontspannend is voor uw paard. De infraroodstralen zorgen voor een betere doorbloeding van de spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Uw paard krijgt hierdoor ook minder snel last van blessures. Daarnaast is een solarium voor aanvang van een training of wedstrijd een prima ‘warming-up’. Ook zorgt het na een wasbeurt ervoor dat uw paard snel weer droogt.